ib-admin 2014.01.07. 09:46

Elkezdődött....

a 2014. január 06-26-ig tartó, immáron 5. háromhetes ima és böjti összefogás, melynek célja, hogy – egy világméretű, felekezetközi mozgalom mintegy 8 millió résztvevőjével együtt – a 2014-es évet is egy közös országos szintű Isten-kereséssel indítsuk el, abban a hitben és reményben, hogy ahogyan az év elején „először keressük Istennek Királyságát”, úgy az év során „ráadásként minden más szükséges meg fog adatni” (Máté 6,33).

Dán.10,2-4 „Azokban a napokban (az év 1. hónapjában!) én, Dániel, gyászoltam három egész héten át. Ízletes ételt nem ettem, húst és bort nem vettem a számba, olajjal sem kentem meg magamat, amíg el nem telt a három hét.”
 
Dán.10,12 „Ne félj, Dániel, mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére megalázkodva Istened előtt, meghallgatta szavadat Isten…”

Úgy hisszük, hogy az idei három hetes böjt fő célja és üzenete: a VÁLTOZÁS.
 
Róma.12,1-2 „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Tervezett tematika:
1. hét a személyes életünkben való megszentelődés, megerősödés (hit, engedelmesség)
2. hét országunk és nemzetünk megújulása, megváltozása
3. hét az Egyház és a helyi gyülekezeteink megújulására összpontosítunk.
 
A böjt formáját minden gyülekezet és böjtöt vállaló testvér szabadságban és felelősen az Úrtól vegye el! Pl. az első héten léböjtöt, a második, harmadik héten „dánieli böjtöt” javasolunk. Fontosabb, hogy lehetőleg kizárjunk minden figyelemelterelő és időrabló tényezőt, és egyénileg ill. testületileg is megalázzuk magunkat Isten előtt (Jak.4,8-10), keressük az Úr arcát (2.Krón.7,14), kutassuk az Ő Szavát, szinkronizálódjunk az Ő mennyei akaratával, terveivel és értékrendjével. Ezen nemes célok érdekében hasznos lehet még az „internet- és egyéb média-böjt” gyakorlása is a 3 hét alatt.

Ézs.43,18-19 „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert Én ÚJAT cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! MÁR készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.”
Jer.11,5 „Hogy beteljesítsem az esküvést, amellyel megesküdtem a ti atyáitoknak, hogy nekik adom a tejjel és mézzel folyó földet …”
Ézs.60,17 „… teszem fejedelmeiddé a békességet, és elöljáróiddá az igazságot.”
 
Kéréseket, kérdéseket, bizonyságokat az imabojt@gmail.com-ra lehet küldeni.
 
imabojt2014.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://imabojt.blog.hu/api/trackback/id/tr975742637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása