"Három évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy Szabolcs megyéből a fővárosba költözünk. Kertes családi házból testvéri segítséggel egy harmadik emeleti lakásba költöztünk Zuglóba. Igen hamar rájöttünk, hogy ez a hely nagyon szűk élettér egy nagy családnak, így keresni kezdtük a lehetőségét, hogyan költözhetnénk kertes házba egyetlen fillér nélkül, mivel a nagyvarsányi házunkat még nem sikerült eladnunk. Hiszem, hogy Isten készítette el a lehetőséget, mert éppen ebben az időben kezdték hirdetni a bankok a költözési hitel lehetőségét.
       Ennek az a lényege, hogy 1 vagy 2 év áll az ügyfél rendelkezésére, hogy eladja a házát és a felvett lakásvásárlási hitelt egy összegben befizesse. Belevágtunk.
Pécelen telepedtünk le és biztosak voltunk benne, hogy a szép varsányi házunkat jó áron hamar el tudjuk adni, s a kölcsönt hamar visszafizetjük. Gazdasági válságra senki sem számított, mi sem. Eltelt az első év, sok érdeklődő, egyetlen vevő sem.  Igen gyorsan közeledett a második év vége. Ebben az időszakban kezdett nekem beszélni Isten igéken keresztül a böjtről, majd egy testvérnő jóvoltából ajándékba kaptam a "böjtös" könyvet. Elolvasása után nem volt kérdés, hogy kipróbálom-e. Mire pásztorunk vezetésével kollektív éhezésben kiléptünk, én már gyakorlattal rendelkeztem, s csodálatos volt megtapasztalni,  hogyan nyílnak kapuk, omlanak falak . Csak a házunk nem kelt el még. A háromhetes gyülekezeti böjt közös céljai mellett az én célom ez volt. Eladni a házat, betörleszteni a kölcsönt.
       Eltelt az első hét, semmi. Eltelt a második, semmi. Eredetileg úgy terveztem, hogy a harmadik héten enyhítek egy picit. A vasárnapi istentisztelet alatt azonban megerősödött bennem, hogy az enyhítés helyett szigorítok, újra vizes böjtöt tartok a jövendő vevőért. Hétfő: semmi, kedd: semmi, szerda: semmi, csütörtök: elkeseredés, péntek: egy telefon Nagyvarsányból. Lenne egy érdeklődő. Ima: "Istenem, csak akkor akarok odafigyelni erre, ha te küldted őket és komoly vevők." Következő héten újabb telefon az érdeklődőtől, megvennék a házunkat, készpénzzel fizetnének. Sokak szerint gazdasági válság idején Nagyvarsányban eladni egy házat készpénzért kész csoda. Tudom!!!          

Ui: A tranzakció még nem fejeződött be, a bankon keresztül a sátán is bele akar szólni. Nem fog neki sikerülni."

 Hné Ilike

A bejegyzés trackback címe:

https://imabojt.blog.hu/api/trackback/id/tr601616837

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Venni vagy nem venni 2010.09.08. 20:38:26

A “venni vagy nem venni” dilemmája sokunknak okozott már álmatlan éjszakákat. Majd ha eldöntöttük hogy venni, akkor meg azért nem tudunk aludni, mert a hitel törlesztőrészlete folyamatosan ott lebeg a szemünk előtt. De miért vágyunk valamir...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jofoldisz 2009.12.23. 08:59:27

Elképesztő ez a történet! Nemrég és is hallottam egy hasonló esetet. Valahogy azt érzem, hogy a böjt felkavarja az állóvizet...

ib-admin · http://imabojt.blog.hu/ 2009.12.23. 09:17:59

Ha Ilike később ellátogatna ide a blogra (I'd like), szívesen olvasnánk majd a fejleményekről!
süti beállítások módosítása