Örömmel tapasztaltuk, hogy az imabojt.blog látogatottsága megnövekedett az utóbbi napokban. Azzal, hogy egy éve elindítottuk ezt az oldalt, szerettük volna elérhetővé tenni azokat az átéléseket, tapasztalatokat, melyek vonzóvá tehetik az imát és a böjtöt. Ebben az időszakban is tudósítani fogunk a különböző közös megmozdulásokról.

Nagyszerű dolog látni azt, amikor annyi széthúzással, acsarkodással, kivagyisággal, személyválogatással teljes - még sorolhatnánk - világunkban vannak olyan dolgok, ami közös nevezőt jelentenek emberek és közösségek között. Az élő Istent keresők kezében az ima egy ilyen lehetőség, ami mentén ezt a bizonyos legnagyobb "közös osztót" megtalálhatják. Még így is nagyon nehéz teljesíteni azt, amit a Biblia néhol a közösségi ima meghallgatásának feltételeként említ, mégpedig, hogy az imádkozók megeggyezzenek abban, amit kérnek.

Szélesedő törekvés ez - immár másodízben -, amikor több, mint 50 közösség összefogásával tegnap egy három hetes imakampány indult el. A különböző imatémák arra késztetnek, hogy átgondoljuk a saját életünket, rendezzük sorainkat Isten és emberek előtt. Fontos, hogy szakítsunk a bűnnel és tegyük szabaddá az utat arra, hogy Isten tervei megvalósulhassanak az életünkben. A közös ima lehetővé teszi azt is, hogy a saját életünkön túl nagy szellemi erőket mozgósítva járjunk közben gyülekezeteinkért, majd egész hazánkért.

A böjt arra szolgál ebben a "hadműveletben", hogy elgyengítse azt a testet, mely érzékei miatt sokszor annyira támadható. Lehet, hogy először nehéz, mégis Isten előtt  kedves áldozat, ha lemondunk kedvenc ételeinkről és ennél fontosabbnak tartjuk, hogy keressük a Vele való kapcsolatot. (korábbi bejegyzések között már eddig is rengeteg jótanács olvasható ezen a téren)

Továbbra is várunk olyan írásokat, melyek beszámolnak az ima és a böjt kapcsán tapasztalt élményekről. Nagyon kíváncsiak vagyunk, mit cselekszik ma Isten Magyarországon. Látni, és láttatni szeretnénk, hogy milyen hatalmas Ő!

Addig is jó olvasgatást kívánunk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://imabojt.blog.hu/api/trackback/id/tr322575471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Laci 2011.01.12. 01:56:16

Olyan ez a 21 napos böjt időszak, mint Dávidnak az 1 Sámuel 24:5-ben leírt időszaka volt:

"Amikor eljutott a juhaklokhoz, amelyek az útfélen vannak, volt ott egy barlang. Saul bement oda, hogy a szükségét végezze. Dávid pedig embereivel együtt éppen a barlang legbelső zugában tartózkodott. Akkor ezt mondták az emberek Dávidnak: Nézd, ez az a nap, amelyről azt mondta neked az ÚR, hogy kezedbe adja ellenségedet."

Miközben ez alatt a 21 nap alatt Isten népeként olyan mélyen elrejtőzünk az Úrban, a vele való személyes kapcsolatban, mint ahogy azt Dávid és emberei megtették amikor a barlang legbensőbb zugába húzódva tartózkodtak, ugyan úgy fogjuk mi is megtapasztalni, hogy Isten kezünkbe adja az ellenségeinket, ahogyan azt Dáviddal is megtette.

Ha a Vele való kapcsolat az életünkbe előtérbe kerül, az ellenség harc nélkül is a kezünkbe kerül!

Sok áldást a böjthöz mindenkinek!

imabojt 2011.11.17. 19:27:42

...szinte feltálalta előtte! Nagyon érdekes hasonlatot mutattál itt be. Látszólag beszorul az ember, eléri a fizikai teljesítőképessége határait, kiszolgáltatottá válik, ugyanakkor megfoghatatlan, észrevétlen lesz, szinte bármit megtehetne, ha kedve tartja - tehát a korlát helyett épp a határ nélküliség bontakozik ki.
Köszönjük a kommentet!
süti beállítások módosítása