Chilis bab

Hozzávalók: 10 dkg vörös bab megfőzve, ½ fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ közepes paprika, 7 dkg gomba, 5 dkg kukorica, só, bors, chili paprika, csípős őrölt pirospaprika, 1 dl paradicsomlé, 1 kiskanál olaj.

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát  és a kockákra vágott zöldpaprikát. Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtt a leve hozzáadjuk az előzőleg megfőzött vörös babot, felöntjük a paradicsomlével és ½ dl vízzel. Beletesszük a chilit és a csípős paprikát. 20 percig főzzük, vagy addig, míg kellő sűrűségű nem lesz. Utoljára a kukoricát adjuk hozzá és még további 5 percig főzzük.

 

Zöldséggel töltött burgonya

Hozzávalók: 200 g burgonya, 20 g gomba, 20 g sárgarépa, 10 g zellergumó, 20 g kukorica, petrezselyemzöld, koriander, só, 1 kiskanál olaj.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, belsejét kivájjuk, sóval megszórjuk. Kevés olajon megpároljuk a tisztított, apróra feldarabolt zöldségeket, a fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk a kivájt burgonyaforgácsot. A masszát az előkészített burgonyákba töltjük. A megtöltött burgonyákat kiolajozott sütőlapra tesszük és megsütjük.

 

Karfiolpörkölt

Hozzávalók: 250 g karfiol, 10 g vöröshagyma, 10 g lecsó (5-5 g paprika, paradicsom), 1 kiskanál olaj, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, kakukkfű.

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt az olajon üvegesre pirított, finomra vágott, fűszerpaprikával ízesített vöröshagymára helyezzük és átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsót. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel és kakukkfűvel ízesítjük, majd készre főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://imabojt.blog.hu/api/trackback/id/tr971661676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jofoldisz 2010.01.10. 20:03:28

Azért, a sonkát kiretusálhattuk volna... sebaj, mondjuk azt, hogy tofu! Ja de az nincs a hozzávalók közt!

ib-admin · http://imabojt.blog.hu/ 2010.01.11. 08:43:52

@jofoldisz: ajajajajajjjj....téééélleg...:-) no inkább felteszek másik fotót amin nincsenek húsos falatkák, jó? ;-)
süti beállítások módosítása