10882381_921256457899013_4237025973436305292_n.jpg

Kedves Testvérünk és Szolgatársunk!

Szeretettel hívunk Téged és közösséged tagjait a 2015. január 05-25-ig tartó, immáron 6. háromhetes ima és böjti összefogásra, melynek célja, hogy együtt keressük Isten jelenlétét és tapasztaljuk is meg. 

1. hét imafókusza: személyes életünk, családunk megszentelése, megerősödése, átalakulása

Imastratégia

Első lépés: Alázd meg magad Isten előtt és kérd, hogy mutassa meg; Ő hogyan látja és értékeli a szívedet. Ne siettesd a folyamatot, engedd, hogy felzaklasson. Találj egy olyan helyet, ahol egyedül eltölthetsz minőségi időt az Úrral. Ha van rá lehetőséged, különíts el erre néhány órát vagy akár néhány napot. Engedd meg Istennek, hogy feltárjon minden meg nem vallott bűnt – beleértve azokat a jó dolgokat is, amiket rossz motivációból tettél – és készíts részletes feljegyzést arról, amit feltárt neked.

Második lépés: Vallj meg minden feltárt bűnt, semmit se tarts vissza, majd kérj bocsánatot mindezekért tőle. A Zsoltárok 66:18 ezt így fejezi ki: “Nem hallgatott volna meg, ha szívemben hamisságot talál” (hamisság jelentése: “dédelgetett bűn” vagy “tudatosan fenntartott bűn”). Át kell érezned ennek a borzalmát és gyorsan ki kell gyomlálnod az életedből ezeket a dolgokat, amik elválasztanak Istentől. Kezdd azzal, hogy megvallod Istennek ezeket a bűnöket, majd elkezded a kapcsolatok rendezését, azzal (azokkal) akivel szükséges. Ne rejts el semmit sem, mert minden egyéni szinten elkövetett bűnnek kollektív következményei is vannak.

Harmadik lépés: Kérd Istent, hogy erősítse benned a vágyat azok iránt a dogok iránt, amik bizonyítottan vonzzák Isten jelenlétét, figyelmét és jóindulatát. Ha Isten jelenléte és útjai iránti vágyad nem uralkodik az életed dolgai fölött, akkor kötelezd el magad a böjt mellett és addig böjtölj, amíg ez a vágyad mindent elsöprővé válik. A 90-es évek közepén, amikor kolumbiai Kaliban a keresztény missziókat összefogó egyesület légköre mérgezővé és működésképtelenné vált, Julio Ruibal 40 napos böjttel harcolt azért, hogy visszanyerjék a szenvedélyt az egységért. Jobban kell akarnod Istent, mint a levegőt vagy mint egy szerelmes a szerelmét.

Negyedik lépés: Kérd Istent, hogy fedje fel előtted a közvetlen környezeted (családod) valódi állapotát. Isten válaszolhat álmokban vagy kijelentésekben, de sokkal valószínűbb, hogy felnyitja a szemedet, miközben a családodban mozogsz. Ez nem lesz egy kellemes élmény, de ellene kell állnod a kísértésnek, hogy meghátrálj, amikor feltárul annak a rútsága. Az igaz ember buzgó imádsága sokat ér – de ez a buzgóság a kétségbeesés katlanában születik meg.

Ötödik lépés: Engedd meg magadnak, hogy azonosulj Istennek a családodban lévő lázadás, az elveszettség és a szenvedés fölötti gyötrelmével. Amikor már azt érzed, hogy ebből elég volt, akkor van itt az idő arra, hogy még mélyebbre nyomulj. Nem elég az, hogy megérintse a szívedet a közösséged állapota – arra van szükséged, hogy találkozz és azonosulj Isten érzéseivel. Ez nagyon valószínű, hogy az életed legintenzívebb megtapasztalása lesz.

Hatodik lépés: Tegyél félre vagy szüntess meg minden olyan elfoglaltságot, ami megakadályoz abban, hogy Istennek még mélyebb és osztatlanabb figyelmedet adjad. Ostobaság úgy tenni, mintha most annál van fontosabb dolgod is, mint hogy időt tölts Istennel a családodat előkészítve Isten jelenlétének beköltözése számára. Szabadítsd fel az életedet, rendezd át a prioritásaidat. Vegyél uralmat az idődön és a gondolataidon. Mozdítsd ki magad az elterelő dolgokból.

Hetedik lépés: Tarts ki az ébredés előkészítésében még akkor is, ha családtagjaid nem osztoznak veled a lelkesedésed mértékében. Akkor is nyomulj előre, ha egyedül érzed magad, és a magány súlya nehezedik rád – de tudd, hogy Jézus ismeri ezt az érzést a saját tapasztalataiból. Az Úrnak való útkészítés soha nem volt a tömegek feladata, így ne gondold azt, hogy valahol rossz irányba fordultál, mert most egyedül vagy. Tartsd a tekinteted magasan, és ne engedd, hogy bármi veszélyeztesse a szenvedélyedet.

Nyolcadik lépés: Tarts ki az imában, amíg Isten szétszakítja az eget és leszáll. Milyen hosszan kell naponta imádkoznod? Imádkozz addig, amíg Isten elkezd beszélni hozzád… és nemcsak beszélni, hanem megadja a pozitív választ is. „Ne hagyjatok Neki nyugtot,” ahogy Ézsaiás leírta „addig, amíg a városodban lakozást nem vesz.” (Ézs.62,7) Szorítsd vissza az elutasítást. „Kitartóan kopogtass”, ahogy Jézus tanácsolta, „addig, amíg az ajtó ki nem nyílik.” Ne aggódj, amiatt, hogy merész leszel, – Ő el akar jönni.

A bejegyzés trackback címe:

https://imabojt.blog.hu/api/trackback/id/tr617042039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.